Hoe een baby in de maag te kalmeren: handige tips

Elke vrouw voelt zich op een bijzondere manier zodra ze erachter komt dat er een nieuw leven in haar is geboren. En als de zwangerschap gewenst is, doet de aanstaande moeder er alles aan om ervoor te zorgen dat de baby zich goed ontwikkelt, zodat hij voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Bijna alle zwangere vrouwen hadden een acuut verlangen om hun buik met hun handen te bedekken (vooral in de eerste dagen van het detecteren van twee strepen op de test). Met dit gebaar beschermt de aanstaande moeder de baby intuïtief tegen een mogelijke klap of verwonding van buitenaf. Dit zijn natuurlijke instincten en er kan niets aan worden gedaan. Bovendien maakt de aanstaande moeder zich zorgen over de emotionele toestand van de kruimels - kinderen van de 20e week van de zwangerschap horen tenslotte alles, reageren op de stemming van hun moeder. En als de baby hard trapt, probeert moeder hem te kalmeren. Maar hoe doe je dat als de baby nog niet kan worden opgepakt, tegen een warme wang wordt gedrukt en op de neus wordt gekust?

Hoe een baby in de maag te kalmeren

Waarom schopt het kind hard

Veel moeders zijn blij als de baby zijn benen en armen beweegt en tegen de buik van zijn moeder schopt. Maar altijd spreken deze bewegingen van verhoogde activiteit van de baby. Vaak duiden overmatige bewegingen op angstkruimels. Hij kan tenslotte niet over zijn gevoelens praten en op deze manier informatie aan zijn moeder overdragen.

 1. Stress Hoe afgezaagd het ook klinkt, moeders ervaringen en nerveuze onrust hebben een grote invloed op de stemming van de baby. Als er een enorme hoeveelheid adrenaline in het bloed vrijkomt, komt het zeker in het lichaam van het kind terecht. Probeer minder nerveus te zijn, begrijp dat je emotionele toestand nergens invloed op heeft en dat het de baby heel goed kan beschadigen. Wat is er belangrijker dan de gezondheid van een kind?
 2. Eten. Alles wat je eet wordt doorgegeven aan de baby. En vaak lijden de kinderen aan overmatige angst als de moeder iets zouts, kruidigs en veel rookte. Chocolade prikkelt ook het zenuwstelsel, het kan niet veel worden gegeten.
 3. Hypoxie De meest voorkomende oorzaak van overmatige activiteit bij een kind is zuurstofgebrek. Dit kan worden gecontroleerd met behulp van Doppler-echografie van bloedvaten. Als dit wordt bevestigd, is het noodzakelijk om de benodigde medicijnen te drinken of te gaan liggen voor conservering. Hypoxie is immers zuurstofgebrek in de hersenen, wat tot onaangename gevolgen kan leiden.
 4. Verkeerde positie. Soms trapt het kind actief als de moeder zich in een ongemakkelijke positie bevindt. Dit wordt vooral waargenomen in de latere stadia - in het derde trimester. Als een ader of slagader wordt geknepen, lijdt en lijdt de baby en dwingt de moeder met zijn bewegingen van positie te veranderen.

Onthoud dat normaal gesproken een kind na 28 weken ongeveer 10-15 keer per dag moet bewegen. Als dit cijfer veel hoger is of als u niet eens drie bewegingen heeft, moet u een echografie maken om ervoor te zorgen dat de kruimels in goede staat zijn.

Hoe een baby in de maag te kalmeren

Ervaren moeders, artsen en psychologen kennen veel manieren om een ​​rusteloze baby tot bedaren te brengen. We hebben alleen de meest effectieve en efficiënte tips voor je verzameld.

De baby kalmeren in de buik

 1. Als de baby schopt, probeer hem dan te wiegen. Tot je het kunt oppakken, zwaai je gewoon heen en weer. Meestal kalmeert het kind na dergelijke acties en valt het in slaap.
 2. Als de oorzaak van het angstige gedrag van de baby hypoxie is, moet u actief frisse lucht inademen. Daarom krijgen zwangere vrouwen lange wandelingen te zien. Het is vooral goed wandelen in bosparkgebieden, in de buurt van vijvers. Als de baby 's nachts trapt, open dan gewoon het raam en ventileer de kamer.
 3. Kinderen zijn erg gevoelig voor muziek. Veel moeders geven toe dat baby's in de baarmoeder tot rust kwamen op de klassieke melodieën, maar sommigen hielden van hardrock.Kinderen op deze leeftijd hebben al hun eigen smaak en voorkeuren - luister ernaar. Het is opmerkelijk dat onder de favoriete melodie het mogelijk is om de kruimels na zijn geboorte te leggen - de kinderen hebben een uitstekend geluidsgeheugen.
 4. Praat met de onbeheersbare baby. Wat is er mooier dan de stem van een moeder? Zing een slaapliedje voor hem, vertel ons hoe je van hem houdt en kijk ernaar uit hem te ontmoeten. Misschien begrijpt de baby uw woorden niet, maar hij voelt perfect de emotionele boodschap die u hem stuurt.
 5. Als de baby trapt vanwege de verkeerde positie van de moeder, probeer dan de positie te veranderen. Het is voor vrouwen meestal moeilijk om laat in hun leven te zitten. Ze kunnen alleen liggen of staan ​​(lopen). Kussens voor zwangere vrouwen zijn in deze situatie zeer relevant. Ze ondersteunen de maag en verminderen de belasting van de wervelkolom. Als de baby niet kalmeert, probeer dan op handen en voeten te komen. In deze positie wordt de baby meer ruimte, hierdoor kan hij een comfortabele houding aannemen.
 6. Als je nerveus bent, wat leidt tot actieve foetale bewegingen, probeer dan om te schakelen. Je moet aangename emoties krijgen. Eet ijs of snoep, bekijk je favoriete film, chat met aardige mensen. Dit zal helpen om snel en effectief een emotionele achtergrond vast te stellen.
 7. Probeer tactiel contact te maken. Aai gewoon je buik met de klok mee - veel vrouwen beweren dat het helpt. Je kunt nog steeds zo'n zet doen. Leg iets warms op je buik, zoals een stuk stof dat met een strijkijzer is gestreken. De baby voelt zich aangetrokken tot warmte, kalmeert en valt in slaap. Soms is het niet de hand die het kind helpt te kalmeren, maar iets zachts, bijvoorbeeld een poederkwast. Het kind luistert naar nieuwe sensaties en kalmeert.
 8. Soms helpt een bepaald ritme een kind in slaap te vallen. Veel moeders, terwijl ze een baby wiegen, aaien hem op de rug of de rug. Dit kan tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Dep zachtjes je buik zodat de baby luistert naar de geluiden en kalmeert.
 9. Als de baby onophoudelijk woedt, kun je proberen een afkooksel van kalmerende kruiden te drinken. Het kan citroenmelisse, kamille, valeriaan, moederskruid zijn. Doe kruiden een theelepel in een pot en giet een liter water. Als de bouillon voldoende is doordrenkt, moet deze worden gefilterd en gedronken in plaats van thee, waarbij naar wens citroen, honing en suiker worden toegevoegd. Maar vergeet niet dat een afkooksel alleen mag worden geconsumeerd na overleg met een arts en het elimineren van hypoxie bij een kind. Anders onderdruk je eenvoudig het alarmerende symptoom zonder het onderliggende probleem op te lossen.
 10. Verrassend genoeg is het een feit: sommige kinderen reageren niet op de stem van hun moeder, maar op die van hun vader. Artsen stellen dat kinderen gevoeliger zijn voor lage stemmen, dat wil zeggen voor bas. Als vader zijn grote hand op zijn buik legt en met de baby praat, zal dit hem misschien helpen kalmeren. Sommige moeders raden aan dat ze hun buik tegen de rug van haar man drukken en de baby de nadruk op haar laten leggen. Soms werkt deze methode wanneer andere methoden machteloos zijn.
 11. Een speciale ademhalingstechniek helpt de baby te kalmeren. Probeer 4 keer diep adem te halen en adem alle lucht in zes porties uit. Slechts vijf minuten van dergelijke ademhalingsoefeningen zal de baby kalmeren.

Wat de methode ook is om uw kind te kalmeren, wees aanhankelijk en zorgzaam voor hem - de kinderen voelen zich allemaal geweldig.

Ga voordat je onze tips gebruikt naar de dokter en zorg ervoor dat de baby normaal groeit en zich ontwikkelt. Door zuurstofgebrek te elimineren, kun je een beetje pesten op alle bovenstaande manieren kalmeren.

Video: waarom de baby hik in de maag

We raden aan om te lezen


Laat een reactie achter

Verzenden

avatar
wpDiscuz

Nog geen reacties! We werken eraan om het te repareren!

Nog geen reacties! We werken eraan om het te repareren!

Plagen

Schoonheid

Reparatie